tisdag 9 augusti 2011

Hösten kommer



Igår stormade det och härjade. Stora vita vågor på vattnet och den planerade shoppingturen uteblev. Det var ändå rätt skönt att bara få vara inne en dag. Även om jag alltid får lite dåligt samvete för de stackars fåren, som måste vara ute i rusket.

Igår blev alltså en lugn dag, som jag fått ta igen idag. Ny-flickornas hage har ännu en gång byggts om så att de fått nytt bete. nu går de på en väldigt övervuxen f.d. åker-plätt och röjer sly. Jag har även börjat slå ned lite stolpar för att utöka hagen till tackorna och lammen.

Några nya djur har också tillkommit sedan sist. Eftersom vi antar att tre av fem av de "gamla" kycklingarna (som kläcktes tidigare i sommar) är tuppar, har fyra nya småttingar införskaffats. Hoppas på högre andel hönor i den kullen.


Så börjar det även bli dags att sälja lite får. Vi kommer att fortsätta vår verksamhet med de nya fåren, och därför har vi ju ett par "gamlingar" till övers. Några kommer att slaktas och baggarna är ju inte så lätta att sälja. Men vi hoppas på att kunna sälja så många som möjligt levande. Så om du vet någon som skulle kunna tänkas vara intresserad, får ni jättegärna höra av er. Mvh Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar