onsdag 17 augusti 2011

Jakt med mera



Nu har startskottet gått för råbock-jakten. Än så länge har det inte blivit något dock, och nu har vädret ställt till det så att man inte riktigt känner för att sitta och passa. Men varmt har det i alla fall varit. Det är inte ofta jag klär mig för varmt när det skall jagas.

Nog för att det är kul att jaga råbock (när man får se något djur i alla fall) men just nu längtar jag mest efter att få jaga and. Men snart är det premiär för det också.


Här hemma jobbas det på också. Tackorna och lammen har gått i sin hage länge nu och betet har räckt länge, men till slut blev det för magert, såklart Men idag stod nya hagen klar så att de kunde få lite mer frikt och frodigt gräs att beta av. Det märks att hösten börjar komma och att grästet inte växer tillbaka när man flyttat djuren, som det gjort under sommaren. Till "de gamla" tackorna och lammen använder vi vanligt hederligt metallstängsel som är ett jäkla krångel om man måste flytta dem och allt som oftast har för lite stängsel och stolpar för att ha flera permanenta hagar att växla mellan.

Tacka vet jag elstängslet som "nyflickorna" går på. Dock är det en rejäl prisskillnad och det behövs ju flera aggregat och batterier om man skall ha flera hagar/djurgrupper.

Till nästa år kommer vi att ha ett par fasta hagar av vanligt nät, samt flyttbara hagar av elnät, vilket kommer att underlätta rejält.


Nu har vi snart fixat en bagge till våra fina ny-flickor också, vilket känns både roligt och lite av en lättnad. Jag ringde till Barbro, som sålde tjejerna till oss och hon hade obesläktade bagg-lamm som vi kunde använda oss utav. Förhoppningsvis kan vi också köpa in ett par fler tacklamm i höst så vi har lite mer att bygga vår framtida besättning på. Mvh Elin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar