lördag 23 april 2011

Glad Påsk!

Önskar alla en Glad Påsk från oss på Sandöns Lantgård!






Vi börjar få riktigt fint i hagarna. Daniel fäller och kvistar och jag går med röjsågen och tar bort ris och småträd. Det börjar verkligen likna något nu!

För att kunna ansöka om bidrag för markerna finns olika krav för vad som räknas som "betesmark" och "åkermark". För 50 år sedan kunde man nog räkna det mesta som åkermark, men det har vuxit igen mycket så vi jobbar på att göra den gamla åkermarken till godkänd betesmark.

Och så väntar vi ju fortfarande på lammen som skall börja komma snart. De flesta tackorna är beräknade till mitten på Maj, men så har vi Lilla Grå, som verkar skall lamma när som helst. Problemet är bara att jag trodde samma sak för tre veckor sedan.. så vi får nog vänta ytterligare ett tag.

Vi har beställt ett paket med "kollamasken" nu också, så innan flickorna får komma ut på betet skall det skickas iväg lite lortar till ett labb, så de får utreda om fåren har mask och i så fall hur vi skall avmaska. Det känns helt klart värt alla pengar, när vi kan göra en korrekt avmaskning, så de inte smittar ner sina nya beten.

Sådärja, nu skall jag gå ut och jobba vidare. Erik och Tott har fått flytta ut i en liten hage och nu verkar det äntligen som att de har slutat upp med dumheterna! Jätteskönt! Så nu skall jag utvidga deras hage lite mer. Sedan skall det köras röjsåg, bäras ris och göras ved. Tack och lov är det superfint väder och man är lycklig av att få vara ute såna här dagar och inte sitta instängd på något tråkigt jobb. Ansiktet fylls av fräknar och man somnar riktigt gott på kvällarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar