fredag 6 maj 2011

Nytt liv



I natt föddes årets första lilla lamm. Det är en liten, svart bagge som antagligen kommer att bli ljusare när han blir äldre, som sin mamma.

Det var första lammet för den här tackan och det märktes att hon haft en jobbig natt, hon ville inte alls veta av sin lilla krabat första timmarna, utan stångade undan den och ville inte slicka den torr. Som tur var så sparkade hon den inte utan knuffade bara bort den med huvudet. Så vi fick torka den ren och sätta in dem i en lammningsbox så de fick lära känna varandra ordentligt.

Det andra problemet var att lammet aldrig lyckades hitta spenen från början, men tack och lov var han pigg och alert direkt han kom ut. Så vi mjölkade ut lite råmjölk och såg till att han fick i sig den.

Nu har han äntligen hittat spenarna och äter för egen maskin. Tackan har också accepterat lammet, hon stångar inte längre och hon slickar det då och då. Verkligen skönt att det gick så bra :)

2 kommentarer:

  1. Men vad roligt! Vad ska den lille heta? Vittoffs? Gotthard? Erhard?
    /Maria

    SvaraRadera
  2. Vi har inte Helt bestämt något namn ännu. Men förra året hade vi två grabbar som hette Frank och Lill-Frank. Eftersom hans pappa heter Erik kanske det blir en Lill-Erik?

    SvaraRadera