tisdag 28 februari 2012

Bilder Februari

Lite bilder från Februari. Det blev visst mest från ladugården, men det är så trevligt när det börjar bli lite ljust på dagarna och därmed mycket mysigare hos fåren.
Det har varit mycket snack om Kronprinsessan, Daniel och deras lilla dotter. Vi lägger inte så stor vikt vid det utan väntar på och längtar tills våra egna prinsessor skall föda sina avkommor. Det börjar närma sig!
Igår var det dags att ge selen, vilket gick helt smärtfritt. Fick snilleblixten att först blanda ut selenet i vatten och de fåren det direkt i munnen med en sån där orange, mjuk, gummi-kula med pip (en sån man spolar öron med). Alla "gamlingar" blev som tokiga i den, på slutet stod jag och gav en, medan tre andra stod och sög på mina fingrar.. Ibland funderar jag om det verkligen är får vi har, eller om det är små-lamm eller hundvalpar eller nåt.
Men så himla skönt att de är så sociala och tama. Man slipper mycket bråk och bök då. Det var bara nummer 13 som fick sitt selen i foder, då hon sedan tidigare är rätt skeptisk till att bli hanterad/fasthållen.

För övrigt så har jag och Daniel börjat skola igen. Det är en grundkurs på 15 v på Grans Naturbruksskola. Vi läser kursen dels av eget intresse och dels som ett steg i att kunna söka startbidrag för jordbruket.
Som gammal Granare är det kul att få vara tillbaka på sin gamla skola, och vi lär oss jättemycket! Många intressanta diskussioner på alla olika nivåer både när det kommer till utfodring, djurhållning och odling. 


Djupdykning i grovfodret

Lilla söta nr 12 är bra på att se lite speciell ut

10 tackor på rad.

Vår på gång?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar